El text instructiu

 

 

Un rètol que digui: "No fumeu en aquesta sala" és una instruccció.
Les
explicacions per al funcionament d’un aparell o les receptes de cuina també són
instruccions.

Aquest tipus de textos serveixen per donar instruccions, ordenar,
aconsellar,  etc.

 

 

       Quan hagis d’escriure un text instructiu, tingues en compte les característiques
d’aquest tipus de text: 

1. Ús de formes verbals en imperatiu: agafa, inspira, obre, encengui…,
formes d’obligació: s’ha de fer, cal tancar, és necessari, i ús de condicional:
si feu això, si us trobeu amb…

 2. Absència d’adjectius qualificatius de tipus ornamental.

3. Lèxic precís i exacte.

4. Les instruccions solen anar acompanyades d’un dibuix o gràfic.

Aquí en teniu una mostra:

                                      

  • Quins passos heu de seguir per fer una bona salsa de calçots?
  • Busqueu a la xarxa un altre exemple de text instructiu i justifiqueu la tria.
  • Redacteu un petit text instructiu tenint en compte les característiques d’aquest.

 

 



Quant a ssimon

Hola,sóc la Sònia, tinc 27 anys i treballo com a professora de llengua catalana i literatura a secundària.Espero treure el màxim profit del curs per poder-ho aplicar a l\’aula i fer així l\’assignatura més atractiva i motivadora.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: El text instructiu

  1. l’estabilitat, la pau, la democratització i el progrés econòmic que comporta el procés d’integració europea i apunta a les aportacions que Catalunya pot fer en aquest progrés. Per aquest motiu, Royo advoca per un enfortiment de l’europeisme en el discurs catalanista evitant atribuir a Europa les conseqüències del desencaix de Catalunya a l’Estat espanyol.

  2. La nit anterior, es remulla el blat de moro escairat i, també, unes quantes mongetes seques. L’endemà, a primera hora, (cal que bulli 5 o 6 hores, per estovar-lo), s’esbandeix el bat de moro i es posa a bullir junt amb la careta, el peu i la cua de porc, un tallet de sagí, un tros d’os de pernil i un bon tros de gallina. Quan faci unes tres hores que cou, es retira el tall de l’olla i s’hi posen les mongetes. Mitja hora abans d’acabar, es rectifica de sal i s’hi torna a tirar el tall. Llavors, es remullen els camagrocs.

Els comentaris estan tancats.